Zwolle
Vogellanden

Vogellanden

Vogellanden is een centrum voor medisch specialistische revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl. Dit centrum biedt specialistische revalidatie aan kinderen en volwassenen. Volwassenen kunnen naar Vogellanden voor klinische en poliklinische revalidatie. Daar helpt een team van professionals bij het revalideren na een ziekte, een beroerte, trauma of aangeboren afwijking.

De afdeling kinderrevalidatie bestaat uit een poliklinisch behandelaanbod voor kinderen met motorische stoornissen. Kinderen onder de 4 jaar worden behandeld in de zogenaamde vroegbehandeling en de therapeutische peutergroepen. Oudere kinderen gaan naar het behandelteam 4 tot 18-jarigen of naar een team dat werkt op speciaal onderwijscentrum De Twijn.

Op verwijzing van een huisarts, tandarts of specialist kunnen bijzondere zorggroepen terecht bij het Centrum Bijzondere Tandheelkunde Vogellanden. Dit is een team van specialisten dat onderzoeken en behandelingen uitvoert bij jonge kinderen met ernstige gebitsklachten, patiënten met extreme angst, aangeboren of verworven tandheelkundige aandoeningen of bij patiënten met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Sinds 2015 richt Vogellanden zich ook op leefstijl en preventieve zorg met de afdeling Prevalidatie. Preventie gericht op het behandelen van chronische aandoeningen die leefstijlgerelateerd zijn, zoals obesitas, lage rugpijn en stress.