2 minuten
)
Ondernemen

Achivers Summerschool zet individuen en organisaties in het zonnetje

Mensen kiezen steeds bewuster waaraan zij hun tijd willen besteden, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Het is een duidelijke zichtbare trend die jaren geleden al is ingezet, zien Monique Vrolijk en Yvette Storer, beiden associate partner bij Achivers, onderdeel van SmitDeVries uit Raalte. Toch merken ook zij dat corona die ontwikkeling grotendeels heeft stilgelegd. Daarom introduceerde het trainings-en coachingsbureau afgelopen zomer voor iedereen de Achivers Summerschool.

Vrolijk legt uit: ‘Achivers staat voor groei en ontwikkeling, op individueel niveau, maar ook binnen organisaties, in teams. Corona heeft ons daarin teruggefloten, een soort resetknop ingedrukt. We hebben een aantal dingen niet kunnen doen en aantal dingen anders moeten doen. Dat zie je, nu de coronaregels weg zijn, terug in organisaties en binnen teams. Het lijkt erop alsof we iets moeten inhalen.

Vandaar de Summerschool. Tot half september stonden vijf verschillende trainingen op het programma met de thema’s ‘Ken je mindset’, ‘Communiceren met impact’, ‘Feedback, maar dan anders’, ‘Beleef je leiderschap’ en ‘Leidinggeven aan de nieuwe generatie’.

Achivers geeft trainingen altijd op haar eigen wijze. ‘Onze collega Bram Steijn zegt wel eens: je moet dingen niet loslaten, maar op een andere manier vastpakken’, vertelt Storer. ‘Het gaat erom dat je zelf door een andere bril naar bepaalde situaties of gewoontes gaat kijken. Maar het gaat ons niet om het aanleren van een trucje. Het gaat ons om een ‘long fix’, niet om een ‘quick fix’.’

Meer weten over de werkwijze en Summerschool van Achivers? Lees dan ons magazine