2 minuten
)
Onderwijs

Deltion zet vaart achter circulaire economie

Francisco Navarro en Cor van Dijken trekken samen de kar om met het onderwijs vanuit Deltion College sneller impact te hebben op de transitie naar een circulaire economie. Ze hebben de vaart erin. ‘Het besef groeit dat we zuiniger en slimmer met grondstoffen moeten omgaan. En niet alleen in de bouw’, zegt Navarro, architect en senior leraar bij de opleiding Bouw binnen het college Techniek en Gebouwde Omgeving.

‘De coronacrisis heeft ons laten voelen hoe het is om zonder grondstoffen te zitten’, zegt Van Dijken. Hij behoort tot de flexibele schil van externe experts van Deltion College. Vanuit vier ondernemingen, waaronder adviesbureau COR en stichting Building for Good, helpt hij bedrijven de transitie te maken richting de circulaire economie.

Navarro: ‘We gaan circulariteit beetje bij beetje integreren en de leraren hierin professionaliseren.’ Dat kost tijd. Van Dijken: ‘Wanneer er in die tijd allemaal lineaire gebouwen worden bijgebouwd, zadelen we de toekomstige generatie met een nog groter probleem op. Daarom willen we ook werkende professionals bijscholing aanbieden in het kader van een leven lang ontwikkelen (LLO).’

Van Dijken en Navarro hebben nog veel meer plannen om het belang van circulariteit beter op de kaart te zetten. Dat lees je in het uitgebreide verhaal in ons magazine.