1 minuut
)
Onderwijs

Een geweldige circle of influence

‘Omzien naar elkaar, dat doen we ook graag op Cibap´, schrijft Désirée Majoor, voorzitter college van bestuur van Cibap vakschool voor vormgeving, in haar column in het magazine van INN’regio Zwolle.

Als voorbeeld noemt ze twee studenten uit Oekraïne die zich zonder een diploma melden op de open dag. Ze willen graag komen studeren. ‘Ze hebben nog geen papieren, en hun diploma’s hebben ze niet meegenomen toen ze uit Kiev vertrokken. Op hun iPhone laten ze werk zien: ‘This is what I made’, schrijft Majoor. ‘Ze zeggen dat ze ‘high school’ hebben. Docent Martijn kijkt me aan. ‘Ik geloof ze’. ‘Ik ook’, zeg ik.’

Bij Cibap kijken ze wat ze kunnen betekenen voor de studenten. En al snel blijkt dat het mogelijk is hen toelating te laten doen. ‘Ondertussen bedenken studenten de actie ‘Ik teken voor vrede’: ze versieren, tegen betaling, ramen met illustraties. Het geld gaat naar giro 555. Het mooie van een school is dat het een geweldige ‘circle of influence’ creëert. En daar wordt iedereen gelukkig van’, aldus Majoor.

De hele column lees je ons magazine.