1 minuut
)
Onderwijs

Een leven lang ontwikkelen begint bij RegioOpleiders

Hoe zorg je ervoor dat werknemers duurzaam inzetbaar worden en dat werkgevers dat faciliteren? Met die vragen houdt RegioOpleiders zich dagelijks bezig. ‘Wij staan voor een leven lang ontwikkelen en willen mensen daarvan bewust maken. Zo zorgen we samen voor vitaliteit op de regionale arbeidsmarkt. Nu, maar zeker ook in de toekomst’, zegt directeur Douwe Prinsse.

Want jezelf ontwikkelen, is een van de fundamenten in de huidige arbeidsmarkt. ‘Je carrière begint niet morgen of overmorgen, maar is gisteren al begonnen’, zegt Prinsse. ‘De ontwikkelingen gaan zo snel dat werknemers goed moeten nadenken over hun carrière. Wat doe ik nu en vind ik mijn baan eigenlijk wel leuk? Wil ik dit werk blijven doen of wil ik nu of op termijn iets anders? Stuk voor stuk vragen die iedere werknemer zichzelf zou moeten stellen. Want duurzame inzetbaarheid van mensen betekent winst voor later.’

RegioOpleiders is een samenwerkingsverband van zestien onderwijsinstellingen dat werknemers, werkgevers en zzp’ers helpt om individuele opleidingsvragen in overleg met de klant te verbinden aan een van de leden van RegioOpleiders. Meer lezen over Regio Opleiders en de visie van Prinsse? Dat kan in ons magazine.