1 minuut
)
Onderwijs

Flexibel opleiden bij SVO Zwolle

Ook de foodbranche loopt tegen uitdagingen aan die te maken hebben met personeelstekort, marktontwikkelingen en veranderingen in opleiden. Martijn Wassenaar, onderwijsmanager regio noordoost bij SVO vakopleiding food, geeft aan dat er tegenwoordig meer maatwerk nodig is om studenten klaar te stomen voor banen van de toekomst en dat bijscholing, gefaciliteerd door werkgevers, kan leiden tot behoud van personeel.

Goed in contact blijven met de praktijk, om studenten op te leiden voor de markt van morgen, is daarom als een tweede natuur voor SVO. ‘We hebben adviseurs die de brug slaan tussen onderwijs en bedrijven.  Daarnaast ga ik zelf op bedrijfsbezoek. Dat geeft input voor  opleidingen en modules.’

Om het personeelstekort tegen te gaan, biedt SVO ook losse modules en trainingen. Martijn: ‘Daarmee krijg je een certificaat of praktijkverklaring. Een mooi voorbeeld van een praktijkverklaring: een kok die geen diploma of certificaat heeft, maar wel de ‘mise en place’ beheerst. Dit is een oplossing voor personeelstekorten.’

In ons artikel vertelt Martijn ook over innovaties waarmee SVO bezig is.