2 minuten
)
Ondernemen

Het draait niet alleen om de kille cijfers

‘Als accountants gaan mijn collega’s en ik over cijfers. Over de bedrijfszekerheid, rentabiliteit en toekomstbestendigheid van een bedrijf bijvoorbeeld. Maar we kijken verder dan dat’, schrijft Marco Verhoef, accountant bij Brouwers Accountants & Adviseurs, in zijn column in het magazine van INN’regio Zwolle. Want zo stelt hij: ‘Uiteindelijk staat er achter ieder bedrijf namelijk een man of een vrouw die emotioneel betrokken is bij de organisatie en bij de medewerkers. Niet zelden zíjn die mensen het bedrijf.’

In zijn column beschrijft Verhoef dat hij niet bang is om iemand een spiegel voor te houden als de situatie daar om vraagt. Zo geeft hij een voorbeeld van een pensioengerechtigde ondernemer die zijn bedrijf wilde over laten nemen door een medewerker. Verhoef adviseerde beiden om daar nog eens goed over te denken. ‘Want als iets iets niet past, past het niet’. Waarna zowel de ondernemer als medewerker tot de conclusie kwam dat het voor beiden niet de juiste stap was.

‘Ik ben blij dat ik als accountant een toegevoegde waarde kan leveren, dat ik ze behoed heb voor een misstap. Die professioneel kritische instelling hebben we bij Brouwers en daar zijn we trots op. Als relatief klein kantoor staan we dichtbij de ondernemers die we begeleiden. We helpen hen graag persoonlijk vooruit’, aldus Verhoef.

De hele column lees je in ons magazine.