1 minuut
)
Onderwijs

Hoge tevredenheidsscore voor Cibap

Studenten van Cibap vakschool voor vormgeving beoordelen hun school met een 7,4 waar het landelijk gemiddelde cijfer 6,5 is. Daarmee scoort Cibap in de absolute top van het mbo. Dat blijkt uit de op 6 juni gepresenteerde JOB-monitor. De JOB-monitor is een landelijk onderzoek naar de tevredenheid van mbo-studenten over hun opleiding en de instelling waar ze die volgen. De studenten van de Zwolse mbo-school met opleidingen op het gebied van vormgeving waarderen de sfeer en de veiligheid enorm, komt naar voren uit het onderzoek. Daarnaast scoort de vakschool goed op het gebied van onderwijs en begeleiding. De manier van lesgeven door docenten wordt hierbij hoog beoordeeld. 

“We zijn enorm blij en trots met deze hoge studenttevredenheid. Prachtige cijfers die we van onze studenten krijgen. Het is een opsteker voor al onze docenten en ondersteunende collega’s. Die werken hard voor het succes en welzijn van de studenten. Dat vraagt iedere dag veel energie, maar door deze cijfers zien ze ook de waardering voor al dat werk.’ Aldus Bart Schouten, lid van het college van bestuur van Cibap.

JOBmbo, de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, meet elke twee jaar de tevredenheid van studenten over hun school, opleiding en daaraan verwante onderwerpen. Aanvullende informatie en het volledige onderzoek is onder meer te vinden op www.jobmbo.nl en www.jobmonitorresultaten.nl