1 minuut
)
Ondernemen

‘In de intelligentie die AI toevoegt, zit de verrijking’

Er gaat geen dag voorbij of het thema AI komt op tafel bij bedrijfsadviesbureau SmitDeVries uit Raalte. Zowel Jeroen de Vries MSc als Edo Beltman verdiepen zich veel in de materie en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Want AI heeft de toekomst, daar zijn beiden van overtuigd. ‘Zorg als mkb’er dat je de mogelijkheden van AI gaat inzien, de concurrentie doet dat namelijk sowieso’, adviseren de bedrijfsadviseurs.

SmitDeVries adviseert haar klanten al op het gebied van AI en gebruikt zelf de nodige tools bij bijvoorbeeld bedrijfsanalyses. ‘Wij kijken extern mee naar processen binnen bedrijven. We zijn op de hoogte van de mogelijkheden die AI biedt om efficiënter te werken. Wij zien kansen om AI, processen en techniek op elkaar in te richten’, vertelt Jeroen.

Edo: ‘AI kan trends uit je bedrijfsprocessen halen en tegelijkertijd een analyse en aanbeveling geven. AI herkent patronen in grote hoeveelheden data, waar anders iemand weken mee bezig is.’ Jeroen vult aan: ‘In de intelligentie die AI toevoegt, zit vooral de verrijking.’