3 minuten
)
Mbo-studentondernemer van het jaar

Lars Aikema van PartyHuren dé ‘Mbo-studentondernemer van Regio Zwolle’

Mbo-student Lars Aikema is woensdag 14 juni verkozen tot ‘Mbo-studentondernemer van 2023’. Tijdens de lancering van het zeventiende magazine van kennisplatform INN’regio Zwolle in Schouwburg Odeon in Zwolle maakte de vakjury de winnaar van de verkiezing bekend. De 18-jarige student van mbo Menso Alting won de titel met PartyHuren, zijn bedrijf in Harderwijk dat alles verhuurt op het gebied van feesten.

In totaal waren er vijf mbo-studentondernemers die om de titel streden. De vakjury koos voor Aikema, omdat die vooral onder de indruk was van het assortiment en pand waarover hij nu al beschikt. Ook zijn slogan ‘Het leven is een feestje en ik hang voor jou de slingers op’ sprak enorm aan, zei de jury geleid door Jelle Weever, voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle. Weever benadrukte dat het een lastige keuze was: ‘We hebben een winnaar maar geen verliezers.’

Aikema was blij met zijn uitverkiezing. ‘Echt vet’, zei hij direct na de bekendmaking. Even later, toen hij aan het idee had kunnen wennen, kwam meteen de ondernemer in hem naar boven. ‘Dit is echt een mooie kans om mijn bedrijf en klanten uit te breiden en te laten zien in Regio Zwolle, want ik ben hier nog niet heel actief. Het is ook een mooie erkenning voor mijn harde werk en ondernemerschap.’

Grootste en allerbeste

Want dat hij een echte ondernemer is, staat buiten kijf. Niet voor niets won hij eerder dit jaar bij Skills the Finals, de Nederlandse kampioenschappen voor mbo’ers, de titel op het onderdeel ‘Verkoopspecialist’. Hij ziet dan ook genoeg kansen om zijn uiteindelijke doel om tot grootste en allerbeste ‘feestverhuurder’ van Nederland uit te groeien. ‘Daar helpt deze titel zeker bij.’ Dat hij voor een keer zelf het middelpunt van het feest was, was even wennen. ‘Om eerlijk te zijn, regel ik liever dat iemand anders een mooi feest heeft’, zegt hij lachend.

De winnaar ontving naast een door Cibap gemaakte bokaal een prijzenpakket ter waarde van 5.000 euro, waaronder 500 euro startkapitaal van INN’regio Zwolle, een presentatie op een netwerkborrel van MKB Nederland Regio Zwolle en een masterclass ‘schrijven voor bedrijven’ van Mirjam van Huet van MCM tekst. Net als Aikema vielen ook de overige kandidaten in de prijzen. De mbo-studentondernemers krijgen alle vijf een masterclass ondernemen bij Hanzestrohm in Zwolle en ook krijgen ze alle vijf een adviesgesprek met een topondernemer uit Regio Zwolle.

Magazine en jubileum

Naast de verkiezingsuitslag was er in Odeon ook de lancering van de zomereditie van INN’regio Zwolle. De zeventiende editie staat in het teken van talent. ‘Talent als vonk voor succes en groei, maar ook een geschenk om anderen om ons heen verder te helpen. Talent is de bron van vooruitgang’, zei adviesraadvoorzitter Jan-Ernst van Driel.

Hij zette ook nog de ‘founding mothers’ van INN’regio Zwolle, Annemarie Teeken en Annet Spijkerman, in het zonnetje vanwege het tienjarige jubileum van hun bedrijf. ‘Jullie zorgen voor verbinding in Regio Zwolle en hebben jullie waarde bewezen met inspirerende magazines, online content en evenementen. Ga zo door.’ Teeken en Spijkerman hadden zelf ook een nieuwtje: naast INN’twente, INN*terregio en INN’regio Zwolle komt er een vierde regionaal kennisplatform: INN’valley in de regio Ede-Wageningen.

Fotograaf Peter Timmer was ook aanwezig. Een selectie van zijn foto’s vind je hier: