2 minuten
)
Goede doelen

Leden Rotaryclub Zwolle planten 1250 tulpenbollen

Hebben jullie in de tuin ruimte voor zo’n 600 tulpen? Die vraag kregen Hospice Zwolle en IPSO IntermeZZo, het centrum voor leven na en met kanker. Vragensteller was Rotaryclub Zwolle, waarvan de leden door het kopen van tulpenbollen een bijdrage leveren aan de actie End Polio Now van Rotary International. En zo hebben leden van de Rotaryclub op zaterdag 9 december in totaal 1250 tulpenbollen geplant in de tuinen van Hospice Zwolle en IntermeZZo.

Rotary tulpenactie End Polio Now leverde al ruim 3 miljoen euro op

Jaarlijks organiseert Rotary Nederland een actie waarbij tulpenbollen aan de leden worden verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar het internationale Rotaryproject End Polio Now. Elk verkocht doosje van 25 tulpenbollen levert namelijk € 10,00 op voor het goede doel. Met de extra bijdragen vanuit Rotary International en de Bill & Melinda Gates Foundation, heeft dit initiatief van Rotary Nederland met een oer-Hollands tintje, sinds de start in 2014 al ruim 3,1 miljoen euro opgebracht. Dit project maakt het mogelijk dat artsen overal ter wereld waar polio nog voorkomt, kinderen kunnen vaccineren. Hoe meer bollen er dus verkocht worden, hoe beter het is. Maar, omdat de actie als sinds 2014 loopt, hebben Rotaryleden zelf minder ruimte voor bollen. Daarom kwam een paar leden met het idee om tulpen te schenken. Een suggestie die door de hele club werd omarmd. En zo worden de tuinen van Hospice Zwolle en IPSO IntermeZZo opgevrolijkt met 1250 tulpen.

Hospice Zwolle en IPSO IntermeZZo in de bloemen gezet

Hospice Zwolle is een kleinschalig bijna-thuis-huis dat een plek wil bieden aan mensen in de laatste fase van hun leven. In een huiselijke sfeer hebben de vrijwilligers oog en aandacht voor de gast en de naasten. Dit geeft rust en ruimte om met elkaar te zijn en samen te leven tot het afscheid.

Bij IPSO IntermeZZo is iedereen die geconfronteerd wordt met kanker van harte welkom in de gezellige huiskamer voor een kop koffie of thee en een luisterend oor. Ook voor deskundige begeleidings- en nazorggesprekken kunnen mensen bij IntermeZZo terecht.

Komend voorjaar zullen de tuinen van beide locaties een kleurrijk beeld bieden, als de tulpen in bloei komen. Een kleurenpracht met een extra dimensie, omdat dankzij de gift van de Rotary-leden, ook nog eens heel wat kinderen kunnen worden ingeënt tegen polio.

Rotary Club Zwolle

Rotary Club Zwolle is een actieve en sociaal betrokken club, met ruim 60 leden, man en vrouw, in leeftijd variërend van 30 tot 75 jaar. De leden zijn werkzaam in uiteenlopende functies: van horecaondernemer tot arts en van supermarkteigenaar tot architect. Zij komen wekelijks bij elkaar. Rotary is een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van ras, geloof of politieke overtuiging. Een van de pijlers van Rotary is het dienen van de (lokale) gemeenschap, zowel financieel als fysiek.