2 minuten
)
Goede doelen
Sport

Met een roeiboot de oceaan over

Over een jaar steken vier Zwolse vrouwen de Atlantische Oceaan over met een roeiboot. Begin december 2023 doen Ilse Schuurman, Ingrid Voorn, Margot Vries en Marije van de Bor mee aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Onder de naam Blue Atlantics roeien de vier dames in totaal 5.000 kilometer, van La Gomera naar Antigua. Met als belangrijkste doel: winnen.

‘De snelste dames deden deze overtocht in 35 dagen. Dat was in 2017. De snelste Nederlandse dames deden er 43 dagen over. Hoelang wij nodig hebben, is afhankelijk van allerlei omstandigheden, zoals de wind en het weer. Maar wij hebben ons doel duidelijk voor ogen: wij willen het vrouwenklassement winnen en zo veel mogelijk geld ophalen voor onze goede doelen Het Vergeten Kind en Jeugdfonds Sport en Cultuur’, vertellen ze enthousiast.

Het team hoopt sponsoren te vinden die financieel bijdragen aan hun prestatie. ‘In totaal kost het hele plan zo’n 180.000 euro, inclusief de boot. Wie ons sponsort, krijgt er ook wat voor terug. We kunnen clinics organiseren, lezingen geven over ons avontuur en de inzichten die we hebben opgedaan et cetera. En ook de verkoopopbrengst van de boot gaat naar de goede doelen. Samen met de goede doelen organiseren we ook activiteiten voor kinderen. En we kunnen de naam of namen van sponsoren op de boot zetten.’

Benieuwd naar het hele verhaal van de Blue Atlantics? Lees dan het artikel in ons magazine. Daar vertelt het viertal ook over mogelijke gevaren en hoe ze hun mentale weerbaarheid trainen.