3 minuten
)
Studentondernemer

Na mbo’ers maken ook hbo’ers kans op titel ‘Studentondernemer van het jaar’

Voor het vierde jaar op rij kiest Regio Zwolle haar ‘Studentondernemer van het jaar’. Voor het eerst dingen niet alleen mbo-studenten mee naar de titel; ook hbo-studenten maken kans. In totaal doen er 8 studenten van 8 verschillende opleidingen mee aan de verkiezing. Donderdag 13 juni maakt de vakjury de award-winnaar bekend.

De verkiezing is speciaal in het leven geroepen voor studenten die naast hun studie een eigen bedrijf zijn begonnen. Met de verkiezing willen de opleidingen de studentondernemers graag een steuntje in de rug geven. Want wie Regio Zwolle zegt, zegt studenten. De regio telt niet alleen veel mbo-instellingen zoals Deltion College, SVO, Cibap, Vakman Ondernemer, Landstede en Zone.college, ook heeft Regio Zwolle hbo-instellingen zoals Hogeschool Windesheim en ArtEZ. ‘Studenten zijn van onschatbare waarde voor onze regio’, zegt ondernemer en voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle Jelle Weever. Hij is tevens de voorzitter van de vakjury die de kandidaten beoordeelt.

Kandidaten 2024

De kanshebbers voor de titel ‘Studentondernemer van het jaar’ zijn: Albert Baarssen (SVO), Cas Meijer (Cibap), Kennan Smit (Vakman Ondernemer), Ismaël Kaplan (Deltion College), Misha Oehl (Landstede MBO), Claudia Huizing (Zone.college), Bibi Anker (ArtEZ Hogeschool) en Evita Logtenberg (Hogeschool Windesheim) . Studenten dus die naast hun studie een onderneming zijn gestart. Vanaf half mei kunnen mensen op www.innregiozwolle.nl/studentondernemer op 1 van de 8 kandidaten stemmen.
Op dezelfde webpagina stellen de studentondernemers zich voor in een video en vertellen ze over hun bedrijf. Uiteindelijk zal de vakjury op 13 juni bepalen wie de winnaar is. Daarin nemen ze de uitslag van de publieksjury mee. De vakjury bestaat dit jaar uit: Jelle Weever, Gijs Hemmink (Fortona/Hanzestrohm), René Breman (Breman Installatiegroep) en Petro Vosselman (Moore MKW). De winnaar ontvangt een bokaal én een cheque. Ook krijgt de Studentondernemer van het jaar van verschillende ondernemers uit de regio ondersteunende kennis en advies aangeboden.

Trots

Annemarie Teeken en Annet Spijkerman, uitgevers van INN’regio Zwolle en organisatoren van de verkiezing, zijn trots op de vele studenten die Regio Zwolle telt. ‘Het is mooi dat we jonge mensen met toffe initiatieven een podium kunnen geven, want INN’regio Zwolle staat voor samenwerking en verbinding in de regio’, zegt Annemarie Teeken. ‘Met deze verkiezing verbinden we de nieuwe generatie studenten met de prachtige bedrijven die Regio Zwolle al rijk is.’ Spijkerman: ‘Er zit hier zoveel talent, dat moeten we behouden voor de regio. De verkiezing geeft een boost aan studentondernemers en aan het start-upklimaat in de regio.’

Bekendmaking winnaar

Het evenement op 13 juni staat niet alleen in het teken van de bekendmaking van de ‘Studentondernemer van het jaar’, ook van de lancering van het zomermagazine van INN’regio Zwolle. Het kennisplatform gericht op onderwijs, overheid, ondernemers, cultuur en zorg brengt jaarlijks twee magazines uit. Dit keer is het thema: de Regio Deal en brede welvaart in Regio Zwolle. ‘De verkiezing sluit daar mooi op aan’, zegt Annet Spijkerman. ‘Want op de opleidingen in de regio zitten ontzettend veel studenten met een grote verscheidenheid aan talenten, die straks of, zoals de studentondernemers nu al, waarde toevoegen aan onze regio.’