2 minuten
)
Ondernemen

Nieuwe groep ondernemers aan het roer van Regio Zwolle Congres

Onder de vlag van Stichting Metropool Regio Zwolle heeft de Stichting Regio Zwolle Congres de afgelopen 10 jaar het jaarlijkse (en regionaal onder ondernemers zeer gewaardeerde) Regio Zwolle Congres georganiseerd. De organisatie van het congres, dat al jaren uit dezelfde groep ondernemers bestond, draagt na 10 jaar het stokje over aan een volledig nieuwe groep ondernemers.

Tijdens het Regio Zwolle Congres – een initiatief van ondernemers – werd de verbinding gelegd tussen ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek. In de laatste jaren, voor de coronacrisis, was de vaste locatie theater de Spiegel in Zwolle uitverkocht met meer dan 900 bezoekers. De ondernemersborrel na afloop werd gewaardeerd als een uitgelezen moment om te ontmoeten.

Het bestuur van het Regio Zwolle Congres heeft na afloop van de 10e editie, op 9 december 2021, laten weten dat zij ermee gingen stoppen. Zij hebben ondernemers uit de Regio uitgenodigd om het initiatief te nemen om een volgend Regio Zwolle Congres te organiseren en daarmee het stokje van hen over te nemen. Het bestuur heeft aangegeven verheugd te zijn dat een nieuwe groep ondernemers het stokje van hen wil overnemen.

Huidig voorzitter Marnix van Daal: ‘Wij ondersteunen het initiatief van harte en zijn erg blij dat deze ondernemers dit regionale congres willen voortzetten. Zo houden we een gewaardeerde plek waar ondernemers uit de regio met elkaar verbonden worden’.

De Stichting Regio Zwolle Congres wordt door het bestuur aan de nieuwe groep ondernemers overgedragen. Op 8 december 2022 zal het nieuwe bestuur het 11e Regio Zwolle Congres organiseren op de voor iedereen bekende locatie het theater De Spiegel in Zwolle.

Het bestuur van de Stichting Metropool Regio Zwolle en Stichting Regio Zwolle Congres bestond tot en met de overdracht uit Marnix van Daal (advocaat en partner bij Dommerholt Advocaten), Ronald Knoll (partner bij Raeth B.V.), Jasper Vrieling (commercieel directeur bij Vrieling Adviesgroep), Kornelis Wetsema (mede-initiatiefnemer van Het Grootste Kennisfestival van Nederland), Marriel van der Most (directeur Koninklijke Van der Most) en Paula Buit (eigenaar van Forflux)