1 minuut
)
Ondernemen

Oegema Transport loopt voorop in transitie naar groene brandstof

Bij Oegema Transport in Dedemsvaart lopen ze voorop in de brandstroftransitie: van fossiele naar groene brandstof. ‘Het gaat al jaren over elektrisch rijden, maar nu is er meer dan ooit aandacht voor’, vertellen Gina Wielink, financieel directeur, en Erwin Jacobs, wagenparkbeheerder bij Oegema Transport.

Omdat een elektrisch vrachtauto erg duur in aanschaf is, koopt Oegema Transport die met andere ‘groene’ klanten. ‘Om een pakketje groen te verzenden, zijn wij gewoon meer geld kwijt. En dan krijgen we zelfs nog subsidie. Daarom betalen we samen met onze klanten zo’n vrachtauto. Dat is nu de realiteit’, vertelt Gina.

Zoals het nu lijkt, schaft Oegema Transport in een soortgelijke constructie de komende twee jaar maar liefst 28 nieuwe elektrische vrachtwagens aan. ‘In 2025 gaan de binnensteden op slot voor diesels en in 2040 mogen er geen nieuwe dieseltrucks meer verkocht worden’, zegt Erwin. ‘Het is dus een kwestie van samenwerken om die transitie naar groene brandstof te maken.

In ons artikel in ons nieuwste magazine vertellen Gina en Erwin ook over de plannen voor een laadplein en over de groei die Oegema Transport gemaakt heeft.