1 minuut

Omzien naar het team, de patiënt én klanten en relaties

De maatschappelijke rol die medisch laboratorium Labmicta vervult, legitimeert het bestaansrecht. Als zelfstandige stichting ligt de focus op de beste zorg rond infectieziekten. Vier jaar geleden lag er nog een faillissement op de loer en nu heeft Labmicta een stevige (voorbeeld)positie in het landelijke speelveld. ‘Een teamprestatie’, benadrukt bestuurder en artsmicrobioloog Nashwan Al Naiemi.

De coronapandemie legde Labmicta, waar ruim 200 professionals werken, geen windeieren en versnelde de groei in hoog tempo. Ruimte om te leren. Nashwan: ‘Niet iedereen vond en vindt dat tempo prettig. Hier oog voor houden door oprecht te luisteren, toelichten waarom we doen wat we doen, ondersteunen, waarderen en samen vieren, is voor mij omzien naar elkaar. De directeur bedrijfsvoering, Sanne Tempel, houdt ons hierin scherp. Samen hebben we de dagelijkse leiding en Sanne weet goed wat er intern speelt en nodig is.’

Goede infectiezorg aan patiënten bieden lukt volgens Labmicta alleen samen met anderen. Daarom investeert het volop in de relatie met klanten en partners. Hoe het bedrijf dat doet? Lees dan het uitgebreide verhaal in ons magazine.