1 minuut
)
Ondernemen

RUIM vol creatieven op Nieuwe Haven in Hardenberg

Fotografen, videografen, tekstschrijvers, communicatieadviseurs, webbouwers en appbouwers.  Die vinden allemaal hun thuishaven in RUIM vol creatieven in Gemeente Hardenberg. Ze hebben elk een kantoor in een zeecontainer bínnen de voormalige fabriek van aluminiumbedrijf Itter op bedrijventerrein Nieuwe Haven. ‘Het is totaal geen standaard bedrijfsruimte’, zegt directeur Leone Wiersma, bedenker van het concept.

‘Iedereen kan komen aanwaaien. We hoeven niet samen te werken, maar dat doen we wel. Ieder heeft zijn eigen creatieve specialisme. Dus met zijn allen zijn we bij wijze van spreken een fullservicebureau. Het is ook simpelweg leuk om bij elkaar te zitten. We schuiven bij elkaar aan tijdens de lunch, bestellen samen broodjes, noem maar op. Het voelt als collega’s’, vertelt Wiersma.

Ze deelde haar plan twee jaar geleden met een aantal ondernemers. Gewoon om eens te horen hoe zij erop reageerden. ‘Het was toen een lege hal met gebruikerssporen. Desondanks snapten de ondernemers mijn idee. Samen hebben we ook andere ondernemers geënthousiasmeerd en inmiddels zitten we hier structureel met zijn tienen en hebben we meerdere flexers’, vertelt Wiersma. ‘Zo gaaf dat het een gezamenlijke droom is geworden.’

In ons magazine lees je waarom Wiersma niet toevallig heeft gekozen voor de oude fabriek om die droom te verwezenlijken.