1 minuut
)
Ondernemen

Saeed begeleidt statushouders naar duurzame plek in maatschappij

De talenten van statushouders zo goed en duurzaam mogelijk inzetten in Regio Zwolle. Dagelijks werkt Evianne Beijeman met dat ideaal voor ogen. Sinds begin 2020 is ze mede-oprichter van Saeed in Zwolle, waarmee ze in samenwerking met onder meer Gemeente Zwolle statushouders helpt aan een duurzame toekomst. Iets dat ze vol passie doet. ‘Hoe mooi zou het zijn als straks alle nieuwkomers zelfstandig meedoen in onze maatschappij’, zegt ze. ‘Diversiteit is een kracht.’

Saeed betekent ‘blij’ of ‘gelukkig’ in het Arabisch. Een naam die de missie van de jonge onderneming nog maar eens onderstreept. ‘Veel mensen die naar Nederland vluchten, komen vol passies, talenten en dromen naar ons land, maar zijn ze eenmaal hier, dan tellen ze vaak niet mee. Dat leidt nogal eens tot frustraties. Statushouders willen hier graag werken en iets doen met hun talenten, maar ze krijgen vaak niet de kans. Daarom willen wij hen graag helpen om hier iets op te bouwen’, legt Beijeman uit.

Beijeman is samen met Arnold Messelink oprichter van Saeed. In het artikel in ons magazine lees je meer over hun missie.