1 minuut
)
Mbo-studentondernemer van het jaar

Sjoerd Meijer: jongste ondernemer in de branche

Keimpe Dokter, docent aan de Opleiding Vakman Ondernemer Zwolle (de gezamenlijke opleiding van Landstede MBO, Mbo Menso Alting Zwolle en Deltion College), over de nominatie van Sjoerd Meijer, die zich met zijn bedrijf richt op het kweken van viswormen:

‘Sjoerd is een zeer ondernemende student met een lerende houding. Tijdens lessen in de klas maar ook tijdens gastlessen van ondernemers stelt hij vaak heldere en goede leervragen.

Met zijn bedrijf zit Sjoerd in een branche waar hij de jongste ondernemer is. Hij kent de branche erg goed en heeft dan ook regelmatig contact met andere ondernemers. Sjoerd heeft onderscheidend vermogen: hij maakt met zijn kweekwormen een uniek product dat hij zelf kweekt en verkoopt. Ook heeft hij zelf machines gebouwd en ingesteld zodat hij ook restafval kan verkopen. Hij heeft dus ook oog voor duurzaamheid en innovatie.

Bij Opleiding Vakman Ondernemer zijn alle studenten – potentiële – ondernemers. Ondernemerschap staat centraal tijdens de opleiding. Er zijn veel gastlessen en excursies en Sjoerd spart veel met zijn klasgenoten. Studenten worden bij ons gestimuleerd met ondernemerschap bezig te zijn en voor Sjoerd is dit een vanzelfsprekendheid.’