2 minuten
)
Ondernemen

Tiem Fit: individuele routes naar vitaliteit op het werk

Tiem werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt voor Regio Zwolle. Als sociaal werk- en ontwikkelbedrijf brengt Tiem mensen voor wie meedoen op de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is en werkgevers bij elkaar. Voor mensen die dat (nog) niet kunnen, biedt Tiem passend werk en ontwikkelmogelijkheden. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn hierbij van groot belang. Linda Land (teamleider HR), en Kim Schat-Hakkenes (extern projectleider) vertellen over het programma Tiem Fit.

Land vertelt over Tiem Fit: ‘Het is een programma met verschillende onderdelen, waarbij we per medewerker kijken wat nodig is. Het valt uiteen in twee onderwerpen: plicht en kans’. Ze legt uit dat de ‘plichtkant’ gericht is op het beleid en de uitvoering van wettelijke taken. Hieronder vallen zaken als verzuimaanpak, opleiden en ‘Een Goed Gesprek’ (ontwikkelingsgesprekken). Land doet dit samen met collega Jeanet Spijker (hr-adviseur).

Schat-Hakkenes vertelt dat zij zich meer richt op de andere kant van het plan: ‘kans’. Ze licht toe: ‘Hieronder vallen programma’s die bijdragen aan vitaliteit van medewerkers. Zoals financiële  vitaliteit, taalvaardigheid en bewegen. Ik houd overzicht over deze onderdelen en zorg dat ze met elkaar zijn verbonden.’ Ze geeft als voorbeeld het leren lezen van etiketten van voedingsmiddelen. ‘Zonder etiketlezen is het moeilijker om gezonde keuzes te maken.’

In ons magazine lees je meer over Tiem Fit.