1 minuut
)
Ondernemen

Van koffie tot kunststof

Van koffiedrab kunststof maken. Olaf Vermeulen van de Zwolse start-up OVDesigns heeft het recept bedacht. Sterker nog, de receptén. Met behulp van een Di-Plast-voucher ontwikkelde hij een variatie aan kunststoffen, die klaarliggen voor klanten die kiezen voor circulair. Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL helpt het jonge bedrijf uit de startblokken.

Biologisch afbreekbare kunststof is niet nieuw, maar wel in combinatie met koffie. ‘Wat ook bijzonder is aan ons product, is dat het in alle spuit-gietmachines te gebruiken is. Er zijn veel biobased materialen die slecht voor de machines zijn. Het risico is dan dat het materiaal zich ophoopt en een blok vormt, waardoor de machines vastlopen. Dat gebeurt bij onze materialen niet’, zegt Olaf.

Martijn Kerssen van Oost NL is verheugd over de ontwikkelingen bij OVDesigns. ‘Het bedrijf van Olaf is als een speedboot die langs komt varen en snel en gretig wat wil bereiken. Daardoor versnelt de grondstoffentransitie. Met zulke bedrijven worden stappen gezet voor de verduurzaming van bv Nederland.’

Meer lezen over de toekomst van biobased grondstoffen en het Di-Plast-voucher? Lees dan het artikel in ons magazine.