1 minuut
)
Ondernemen

Van willie wortels op de zolderkamer naar investeringsrijp bedrijf

In razendsnel tempo uiterst nauwkeurige, slimme medische tests produceren. Dat maakt de Zwolse start-up Bondus binnenkort mogelijk.

‘Dankzij de techniek waarvoor wij een machine ontwikkelen, kunnen producenten heel nauwkeurige tests ontwikkelen. Bijvoorbeeld tests die circulerende kankercellen uit het bloed isoleren. Zélfs als het gaat om zoeken naar bijvoorbeeld één op een miljard slechte cellen, een speld in een hooiberg dus’, zeggen Bas-Jan Hoogenberg en Sven Eijpe, eigenaren van Bondus.

Bondus ontving voor voor hun te ontwikkelen machine in mei de allereerste Vroegefasefinanciering Overijssel (VFF). ‘Het idee achter dit fonds is: de brug zijn tussen experimenteren op de zolderkamer tot investeringsrijp zijn’, zegt Bas Jan. VFF kwam op het pad via Kennispoort Regio Zwolle. ‘We kwamen met algemene ondernemersvragen bij Kennispoort. Onze contactpersoon Bart Jeurnink kwam toen met het idee een aanvraag te doen voor VFF. Hij heeft ons ook ondersteund bij het indienen van de aanvraag’, zegt Bas-Jan.

‘In het geval van VFF gaat het om risicokapitaal van maximaal 350.000 euro, waarmee de start-up moet zorgen ‘investor ready’ te worden’, licht Sven Kempers van Oost NL toe.