2 minuten
)
Regio Zwolle

‘Vrijwilligersstad’ Zwolle viert 15 jaar Beursvloer

Hedon Zwolle is op woensdagavond 29 mei het decor van de jubileumeditie van Beursvloer Zwolle. Het is dan de 15e keer dat de beurs voor bedrijven en maatschappelijke organisaties wordt georganiseerd. Clubs, verenigingen, stichtingen, goede doelen en burgerinitiatieven ontmoeten dan bedrijven. Er is een match als een bedrijf en een maatschappelijke organisatie iets voor elkaar besluiten te doen. 

De Beursvloer-matches worden gemaakt met gesloten beurs. Het gaat dus om ruilhandel. De matches dragen bij aan een socialer Zwolle. Het event brengt ieder jaar opnieuw weer veel vrijwillige inzet op gang en draagt bij aan de status ‘vrijwilligersstad’.

Voorbeeld

De voetbalvereniging wil een nieuw clubhuis bouwen. Ze willen weten hoe ze dat financieel regelen én omdat hun oude clubhuis platgaat voor de nieuwbouw, hebben ze een tijdelijk onderkomen in de buurt nodig. Ze matchen met een accountantskantoor dat hen helpt met het financiële plaatje en met een bedrijf om de hoek, van wie ze in de avonden en weekenden de kantine mogen gebruiken. De voetbalvereniging organiseert in ruil voor de hulp een sportdag voor de beide bedrijven.

Matchen

Tijdens Beursvloer Zwolle zijn Zwolse bedrijven aanwezig om met elkaar te netwerken en in contact te komen met de aanwezige maatschappelijke organisaties. Vele bedrijven willen deze maatschappelijke organisaties helpen met materiaal, kennis, kunde of simpelweg extra handen. 
Dit jaar is De Zwolse Kinderraad bijvoorbeeld op zoek naar bedrijven, organisaties of initiatieven waar de kinderen mee kunnen samenwerken om hun eigen plannen voor de stad waar te maken. In ruil voor hulp willen de kinderen meedenken over verschillende onderwerpen. En de klussendienst Klus in de Wijk van Frion zoekt hulp bij hun sociale media en als tegenprestatie willen ze klusjes uitvoeren. 

De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld, mét hun aanbod. Coachgesprekken, wervingstactieken delen, een teamdag vol beweging of het gebruiken van een hotel als locatie: het aanbod staat!


Ruilhandel

Voor maatschappelijke organisaties is Beursvloer Zwolle dé plek om bedrijven te leren kennen. Omdat de matches worden gemaakt met gesloten beurs, heb je geen budget nodig. Het is ruilhandel. Zo kun je als maatschappelijke organisatie kosteloos waardevolle hulp binnenhalen. Als tegenprestatie verzorg je bijvoorbeeld een workshop, activiteit of teamuitje voor de medewerkers van het bedrijf dat jou helpt.

Meld je gratis aan 

Zwolse bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen zich tot en met zondag 19 mei gratis aanmelden voor Beursvloer Zwolle 2024 via www.zwolledoet.nl/beursvloer