1 minuut
)
Ondernemen

‘We bouwen samen aan de stad’

Elkaar verder helpen. Niet alleen voor jezelf leven, maar ook voor de ander. Dat is de essentie van het maatschappelijk verantwoord ondernemen van het Zwolse bedrijf Hanzestrohm. Stichting Hart voor Zwolle, die zich inzet voor eenzame en kwetsbare Zwollenaren, is daarbij de trouwe partner.

Het Zwolse familiebedrijf was de eerste van de inmiddels 35 partners van Hart voor Zwolle. ‘Onze stichting bestrijdt eenzaamheid in Zwolle. Ons werk financieren we voor de helft met subsidie vanuit de gemeente en de andere helft komt vanuit bedrijven zoals Hanzestrohm. Zo bouwen we samen aan de stad. Samen zien we om naar eenzame en kwetsbare mensen’, zegt Eline Ploegman, teamleider Hart voor Zwolle.

Joao Wuarbanaran, productmanager bij Hanzestrohm: ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) is een van onze kernwaarden. In de winst die wij als bedrijf maken, laten we onze omgeving graag meedelen. We zetten ons onder meer in voor Stichting Present, De Herberg, Bike-4Life en Hart voor Zwolle. Wij doen dat niet alleen door hen financieel te steunen; we dragen ook als vrijwilliger bij aan activiteiten.

In ons magazine lees je het hele verhaal over Hanzestrohm en Hart voor Zwolle.