1 minuut
)
Ondernemen

‘Wij willen de aarde goed achterlaten voor onze kleinkinderen’

Bij Fortona, onderdeel van Hanzestrohm, zien ze al langer het grote belang van de energietransitie. Het bedrijf ondersteunt bedrijven in hun weg naar minder, bewuster en duurzamer energieverbruik. ‘De energietransitie is dag in dag uit een mooie ontdekkingsreis die we iedereen gunnen’, zeggen Parsa Tashacori, business development  manager, en Kees Compaan, senior sales engineer bij de jongste tak van het Zwolse familiebedrijf.

Ruim een jaar bestaat Fortona nu. Zelf noemen ze zich ‘kennispartner in de elektrificatie van Nederland’. ‘Je hoorde iedereen praten over de energietransitie, maar wij wilden het vooral doen. Daar staat Hanzestrohm voor’, vertelt Parsa. ‘Wij willen graag iets betekenen voor de maatschappij, voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Zodat zij kunnen leven op een aarde die wij goed hebben achtergelaten voor hen. Daarom pakken wij nu die verantwoordelijkheid.’

Verantwoordelijkheid is een woord dat de bedrijfsfilosofie binnen  Hanzestrohm goed symboliseert. ‘We hebben de ruimte gekregen om de energietransitie met een verantwoordelijke insteek aan te pakken. Daar staan wij ook zeker achter’, zegt Kees. Als voorbeeld geeft hij de zoutbatterijen die Fortona onlangs geïntroduceerd heeft. Daarin kan energie die op dat moment niet nodig is, worden opgeslagen.

In ons magazine vertellen Kees en Parsa je meer over de doelen en oplossingen van Fortona.