1 minuut
)
Ondernemen

Zet je werknemers in op hun talent

Medewerkers die doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden, zijn succesvoller, energieker en gelukkiger. Eqib | The Human Factor, het bureau voor recruitment, organisatieontwikkeling en hr-consultancy, ontdekt ieders talent en motivatie met de Talent- en Motivatie-Analyse (TMA). ‘Wil je omzien naar je medewerkers, dan is dit echt een cadeautje waar ieder individu of team baat bij heeft’, zegt Marleen Nollen, business manager Eqib Zwolle.

‘Hoe mooi is het om medewerkers in te zetten op de taken waarvoor zij talent hebben? En dat ze energie krijgen van wat ze doen? Dat levert werkgeluk op’, vertelt ze. En dat niet alleen, ook kan de TMA bijdragen aan het oplossen van personeelstekorten.

Nollen legt uit: ‘Eerder waren bedrijven geneigd om mensen te laten gaan wanneer die niet op hun plek zaten en dan nieuwe mensen aan te nemen. Die nieuwe mensen zijn momenteel moeilijk te vinden. Steeds meer bedrijven zien in dat ze wel genoeg en de juiste mensen hebben, maar dat zo nu en dan moet worden gekeken of iedereen ook nog op de juiste plek zit.’

In ons magazine noemt Nollen een aantal succesverhalen van de TMA.