2 minuten
)
Goede doelen

Zwolse Haringparty toont Maatkracht en steunt WijZ Welzijn

Op de langste dag van het jaar, 21 juni 2023, organiseren de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle, de Zwolse Haringparty. Het festival vindt dit jaar plaats op hole 10 van Golfclub Zwolle. Doel van de Zwolse Haringparty is om geld op te halen voor de Stichting WijZ, dat de opbrengst zal gebruiken voor de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Dit alles vindt plaats onder de noemer Maatkracht. 

Muziek, loterij en veiling

De Zwolse Haringparty is een avond met zomerse muziek, eten en drinken, een loterij en een veiling. Tijdens de avond worden er tal van prijzen verloot en items geveild die beschikbaar zijn gesteld door bedrijven en organisaties uit Zwolle. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: Stichting WijZ. Hoogtepunt van de avond is de veiling van een vaatje haring. Deze veiling is symbolisch. De hoogste bieder ontvangt het vaatje Hollandse Nieuwe namelijk na 22 juni, omdat die vanaf dan officieel verkrijgbaar is. De haring is dit jaar later, omdat het vereiste vetpercentage (>16%) nog niet bereikt was. Het achterlopen van de seizoenen in de natuur blijkt ook voor de haring gevolgen te hebben. De vereiste tijd tot productie met het specifieke Hollandse procedé dat de haring ondergaat, (kaken, pekelen en gecontroleerde rijping) noodzaakte de haringhandel de start van het haringseizoen met een week uit te stellen. Dit besluit kwam voor de organisatie van de Haringparty te laat om nog naar een andere datum uit te wijken.

Initiatiefnemers

De Zwolse Haringparty is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle, die hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad en de regio. 

Rotary is een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van ras, geloof of politieke overtuiging. Een van de pijlers van Rotary is het dienen van de (lokale) gemeenschap, zowel financieel als daadwerkelijk. ‘Service above all’ is niet voor niets het credo van serviceorganisatie Rotary. De Zwolse Haringparty, met dit jaar als goede doel WijZ Welzijn, sluit hier naadloos bij aan. 

Rotaract is een vergelijkbare organisatie als Rotary, met dien verstande dat deze zich richt op leden in de leeftijdsgroep 18-35 jaar. Rotaract Zwolle bestaat uit een club jonge enthousiaste mensen die wonen en/of werken in Zwolle en omgeving.

Partners

Het festival wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Baker Tilly, BMW Dusseldorp, Arslan & partners advocaten, Schagen Groep, Mocca D’Or, KVS, Wadinko, Eurosafe Solutions, het Notarieel, Jansen Vastgoed, VDK Groep, Novon Schoonmaak, Schuttelaar Wijnen & Geschenken, Zecht, Stern Partyservice, Hanos Zwolle en Golfclub Zwolle. 

Losse kaarten

Losse kaarten zijn verkrijgbaar voor € 121,00 per persoon, inclusief btw. Deze geven toegang tot het festivalterrein en onbeperkt hapjes en drankjes tijdens de avond. Kaarten kunnen worden besteld via de website van het festival: https://haringpartyzwolle.nl/