1 minuut
)
Onderwijs

Zwolse koers: waarde toevoegen aan toekomstig economisch onderwijs

Hoe kunnen we het economische onderwijs in Regio Zwolle laten aansluiten op de steeds veranderende vraag van de arbeidsmarkt? Om het antwoord op die vraag te vinden, hebben Deltion College, Landstede MBO, mbo Menso Alting Zwolle en Windesheim de handen ineengeslagen in de Zwolse Koers. ‘Samen met het werkveld kijken we hoe we onze economische studenten het best kunnen opleiden’, zegt Adinda Hukema-Storteboom, beleidsadviseur bij Landstede Groep.

De Zwolse Koers bestaat uit drie pijlers:

  • – zicht op de arbeidsmarkt en studenten in Regio Zwolle
    – experimenteren met vernieuwend onderwijs
    – samenwerking met bedrijven in de regio

In de afgelopen jaren heeft het samenwerkingsverband op elk terrein al vooruitgang geboekt. ‘We hebben eerst samen met het werkveld research gedaan en gekeken naar wat bedrijven vragen. Want dat willen we weten: wat vragen bedrijven van toekomstige medewerkers’, vertelt Adinda. Zo is onder meer een arbeidsmarktdashboard met Randstad ontwikkeld. In ons artikel vertelt Adinda daar meer over.

Pilot
Op Windesheim doet student derdejaars mbo-student Anique mee aan een pilot die de overgang van mbo naar hbo moet bevorderen. Een keer per week volgt ze op de hogeschool een module. Ze merkte meteen al een groot verschil.

‘Op het hbo moet je je colleges voorbereiden. Dat betekent dat ik van tevoren de theorie alvast moet doornemen. In de les ga je vervo