1 minuut
)
Onderwijs

Zwolse mbo-scholen inspireren met inzichten en initiatieven

De vier Zwolse mbo-scholen Landstede Groep, Deltion College, Cibap en Zone.college introduceren Werkenlijk Leren, een verzamelplaats om onderwijs en bedrijfsleven te inspireren met bijzondere inzichten en initiatieven. Alle vier willen ze de samenwerking met het bedrijfsleven versterken.

‘We merken dat bedrijven vaker betrokken willen zijn bij het opleiden van toekomstige medewerkers’, zegt Erik van Gijtenbeek, locatieverantwoordelijke mbo Zwolle bij het Zone.college. Matthijs Andriessen, onderwijsadviseur bij Cibap: ‘Leiden we studenten samen op, dan bereiden we ze goed voor op de praktijk. Een win-winsituatie: bedrijven investeren in het personeel dat ze hard nodig hebben en wij motiveren studenten met betekenisvolle opdrachten.’

De Zwolse mbo-scholen vinden het tijd om de mooie projecten onder de aandacht te brengen. Dat doen ze met een online magazine werkenlijkleren.nl. ‘In dit magazine laten we zien wat er op het gebied van praktijkleren allemaal kan’, aldus Gert Westerveld, projectleider BPV bij Deltion College. ‘Door professionals in het onderwijs en het bedrijfsleven te inspireren met inzichten en initiatieven, hopen we dat ze elkaar beter weten te vinden. En dat er op termijn nog meer mooie projecten ontstaan’, zegt Marianne van der Zee, beleidsadviseur bij Landstede Groep.

Meer over Werkenlijk Leren lees je in ons zomermagazine.