2 minuten
)
Ondernemen

Zwolse theaters in gesprek met Marlies van Wijhe over binden en boeien

Zwolse Theaters heeft een vijfdelige podcast-serie gemaakt over het thema ‘Binden & Boeien’. Daarbij is het bedrijf vooral benieuwd naar de wijze waarop hun eigen relaties ‘binden en boeien’. Hoe houden zij bijvoorbeeld hun personeel en relaties betrokken? In een van de afleveringen sprak televisiepresentator en journalist Rick Nieman met Marlies van Wijhe (CEO Koninklijke Van Wijhe Verf).

De band tussen Koninklijke Van Wijhe Verf en Zwolse Theaters is sterk, vertelt Van Wijhe. Zo steunde het bedrijf de bouw van Theater de Spiegel. ‘We vonden het belangrijk dat Zwolle een groot theater kreeg, zodat Zwollenaren niet meer naar de Randstad hoefden om een grotere productie te zien. Daar wilden we een bijdrage aan leveren. En kijk, hier zitten we, op hetzelfde podium als waar Van Wijhe Verf vijf jaar geleden bij ons 100-jarig bestaan het predicaat ‘koninklijk’ kreeg uitgereikt. Tijdens een prachtig feest dat we hier organiseerden, voor onze medewerkers, relaties en vrienden. Ik heb dus wel wat met de Zwolse theaters’, blikt ze terug.

Als er iets duidelijk wordt in het gesprek, is het dat Van Wijhe met veel passie over haar vak spreekt. ‘Om mensen te boeien is het belangrijk dat je met passie over je vak vertelt. Familiebedrijven kennen die cultuur naar buiten niet zo. Ze doen gewoon hun werk, zeggen ze dan. Maar als je trots bent op het product dat je maakt, vertel het dan ook. ‘Be proud and tell about it.’ Dat hoort ook bij mijn werk.

In ons magazine leest u meer over het gesprek tussen Nieman en Van Wijhe.